JEDILNIK: 14. 4. – 18. 4. 2025
PONEDELJEK, 14. 4.
ZAJTRK | Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji – različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7) |
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna juha, boranja z mesom (1), tlačen krompir (7) solatni bife (7)
II. zelenjavna juha, boranja s tofujem (1,6,9), tlačen krompir (7), solatni bife (7) |
VEČERJA | I. testeninska solata s tuno in svežo papriko (1,3,4) sadje |
TOREK 15. 4.
ZAJTRK |
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
|
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, makaronovo meso (1), solatni bar (7), sadje II. zelenjavna kremna juha, testenine z zelenjavo (1), solatni bar (7), sadje |
VEČERJA | SLOVO MATURANTOV
ZA VSE DIJAKINJE IN DIJAKE SUHA VEČERJA, KI JO DOBIJO PRI KOSILU! |
SREDA 16. 4.
ZAJTRK |
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
|
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, ocvrt zrezek (1,3), pražen krompir, solatni bar (7)
II. zelenjavna kremna juha, ocvrt zelenjavni zrezek (1,3,6), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar (7) |
VEČERJA | I. hrenovka, štručka (1), razni nadevi (10)
II. vege hrenovka, štručka (1,6), razni nadevi (10) |
ČETRTEK 17. 4.
ZAJTRK |
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
|
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha (1), piščančji ragu (1), kus kus (1), solatni bar (7)
II. zelenjavna kremna juha (1), paprikaš z vege mesom in zelenjavo (1,6), kus kus (1), solatni bar (7) |
VEČERJA | I. zelenjavna enolončnica z mesom (1), sladoled (7)
II. zelenjavna enolončnica (1), sladoled (7)) |
PETEK 18. 4.
ZAJTRK |
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
|
KOSILO | I. zelenjavna kremna juha, gratinirane testenine (1, 3, 7), mešana solata, puding |
HLADNO KOSILO | I. 2 kom. makova štručka, čokoladno mleko, sadje |
LEGENDA ALERGENOV:
Skladno z Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.
1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci