Jedilnik

JEDILNIK: 14. 4. – 18. 4. 2025

PONEDELJEK, 14. 4. 

ZAJTRK Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji – različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7) 
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna juha, boranja z mesom (1), tlačen krompir (7) solatni bife (7)

II. zelenjavna juha, boranja s tofujem (1,6,9), tlačen krompir (7), solatni bife (7)      

VEČERJA I. testeninska solata s tuno in svežo papriko (1,3,4) sadje

TOREK  15. 4. 

ZAJTRK
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, makaronovo meso (1), solatni bar (7), sadje
II. zelenjavna kremna juha, testenine z zelenjavo (1), solatni bar (7), sadje
VEČERJA SLOVO MATURANTOV

ZA VSE DIJAKINJE IN DIJAKE SUHA VEČERJA, KI JO DOBIJO PRI KOSILU!

SREDA 16. 4.

ZAJTRK
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, ocvrt zrezek (1,3), pražen krompir, solatni bar (7)

II. zelenjavna kremna juha, ocvrt zelenjavni zrezek (1,3,6), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar (7)

VEČERJA I. hrenovka, štručka (1), razni nadevi (10)

II. vege hrenovka, štručka (1,6),  razni nadevi (10)

ČETRTEK 17. 4. 

ZAJTRK
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha (1), piščančji ragu (1), kus kus (1), solatni bar (7)

II. zelenjavna kremna juha (1), paprikaš z vege mesom in zelenjavo (1,6), kus kus (1), solatni bar (7)

VEČERJA I. zelenjavna enolončnica z mesom (1), sladoled (7)

II. zelenjavna enolončnica (1), sladoled (7))

PETEK 18. 4.

ZAJTRK
Kremni namaz (5, 6, 7, 8) marmelada, med, maslo (7), sirni namazi (7), sir kocka (7), hladno mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), kruh rezan (1, 6, 7, 11), kosmiči-musliji-različno (1, 6, 7, 8), jabolko, sir (7), pečeno jajce ali palačinke (1, 3, 7), razni topli napitki (7)
KOSILO  I. zelenjavna kremna juha, gratinirane testenine (1, 3, 7), mešana solata, puding
HLADNO KOSILO I. 2 kom. makova štručka, čokoladno mleko, sadje

LEGENDA ALERGENOV:

Skladno z  Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.

1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci

DOSTOPNOST