Predstavitev kandidatov za predsednika domske dijaške skupnosti 2020-21

Predstavitev kandidatov za predsednika domske dijaške skupnosti 2020-21

Dragi dijaki, drage dijakinje!

Za predsednika domske dijaške skupnosti se potegujeta dva kandidata, Klaudia Baša in Beno Jud. Zmagovalec letošnjih volitev bo izvoljen v ponedeljek, 21. 9. 2020, s tajnim glasovanjem predsednikov vzgojnih skupin.

Predstavitev kandidatov:

  1. Klaudia Baša

Sem Klaudia Baša. Stara sem 15 let in hodim na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor- smer gastronomsko-turistični tehnik-smer turizem. Treniram atletiko pri Atletskem klubu Poljane. Zelo mam rada red, čistočo in disciplino. Za ta dijaški dom Drava bom naredila vse, da bodo moji sostanovalci srečni in zadovoljni. Zelo rada pomagam ljudem znam tudi madžarsko, ker sem seveda iz Prekmurja- natančneje iz Lendave. Doma se pogovarjam prekmursko. Tudi z ljudmi se zelo rada pogovarjam in delam za njih.

      2. Beno Jud

Sem Beno Jud, prihajam iz Prekmurja, natančneje iz vasi Bodonci na goričkem. Sem čistokrvni Goričanec, kar se vidi iz mojega temperamenta in tudi govora oz. narečja. Srednjo šolo sem začel obiskovati v Murski Soboti na Srednji poklicni in tehniški šoli (SPTŠ) program mizar. Svoje triletno šolanje sem uspešno tudi končal. V tem šolskem letu sem pričel s šolanjem Lesarski šoli MB v program 3+2 Lesarski tehnik PTI. Sem temperamenten, odločen in iznajdljiv kmečki fant, kateremu je bil dan dar govora. Veliko večino stvari, ki jih obljubim, jih tudi uredim in izpolnim, zato vam naj bo ta skrb odveč. Zdaj ta dva tedna, ki sem ju preživel v DD Drava sem opazil, da se osebje trudi, da nam res omogoča, da se res počutimo kot doma. Vseeno je pa nekaj še kar bi se dalo urediti:

  • Prenova še ostalih sob ki so dotrajane (sploh jogiji),
  • Organizacija kakšnih delavnic, turnirjev, da malo pozabimo na korono in se spoznamo tudi z ostalimi stanovalci doma,
  •  ešportne aktivnosti (zaenkrat kakšen fifa turnir),
  • ko se korona umiri kakšna večerna druženja,
  • za polnoletne dijake bi mogoče bilo dobro da bi razmislili o izhodu v trenutnih razmerah vsaj uro dlje (se pravi do 22:00).


DOSTOPNOST