Gobarska razstava

Gobarska razstava

V ponedeljek, 22. 10. 2018, smo v mladinski sobi Dijaškega doma Drava pripravili gobarsko razstavo, ki so jo pripravljali dijaki in dijakinje s pomočjo vzgojiteljev in članov gobarskega društva Lisička iz Maribora.

Gobe so nabrali: Milena Fajt, Črešnar Vilibald, Primož Mlakar, Blaž Novak,  Martin Petelinek, Gašper Poznič, Marko Vidovič, vzgojitelja Barbara Štingl in Zdravko Kramberger.

Pri klasifikaciji gob so sodelovali: Florijan Gobec, Domen Onassis, Gašper Poznič, Vid Ramšak, Dominik Šket, Marko Vidovič in Dominik Vrtič.

Pri postavitvi razstave so sodelovali: Urška Čeh, Doroteja Jerovšek, Manja Košar, Vid Ramšak in Dominik Šket.

Pri igranju glasbe sta sodelovala dva ansambla:

  1. Rok Jošt, Jaka Perc in Luka Perc
  2. Rok Jošt, Primož Mlakar in Blaž Novak

Pri tonski tehniki so sodelovali: Žan Filipič, Aljaž Meško, Marcel Mulec in Domen Onassis.

Fotografija: Urška Kobal

Vtisi:

  1. Gobe sem polagala na razstavno mizo in pri tem mi je najbolj ostal v spominu vonj gobe s pridihom pelargonije in lešnika. Našli smo 100 različnih vrst gob, kar je bilo zelo veliko glede na sušno obdobje. Med njimi so bile tudi smrtno nevarne, ki smo jih zaklenili v razstavno vitrino. Zelo sem bila presenečena nad znanjem g. Šeroda, ki je večino gob prepoznal po videzu in vonju.

                                                                                         Manja Košar

  1. Zanimivo je bilo spoznanje, da obstaja toliko različnih vrst gob in toliko med seboj tako zelo podobnih, da jih je težko prepoznati. Pri tej delavnici sem se naučila, da se gobe prepoznava predvsem po vonju.

                                                                                          Urška Čeh

Utrinke razstave si lahko pogledate TUKAJ. DOSTOPNOST