ERASMOVCI V DIJAŠKEM DOMU DRAVA

ERASMOVCI V DIJAŠKEM DOMU DRAVA

Od ponedeljka, 29. maja do petka, 2. junija smo v dijaškem domu gostili naše partnerske šole iz Italije, Romunije in Turčije. Globalno segrevanje je bila rdeča nit naše mobilnosti, zato smo naše aktivnosti navezovali na to pomembno in perečo temo.

Z aktivnostmi smo pričeli že kar prvi dan – po uvodnem pozdravu so naši dijaki gostom predstavili naš dom. Za ogrevanje so sledile spoznavne igre, ki jih je vodila vzgojiteljica Vesna, nato pa so se dijaki in učenci preizkusili v kvizu o globalnem segrevanju. Po kosilu smo se z vlakcem Jučrkom odpeljali na krožno vožnjo po Mariboru. Sledil je še kratek sprehod in ogled glavnih mestnih znamenitosti. Kljub napornemu popoldnevu smo si v večernih urah še ogledali dokumentarni film z naslovom Melting point.

V torek smo naše gostje peljali na  izlet po Sloveniji. Ogledali smo si Postojnsko jamo ter se sprehodili do Blejskega jezera, kjer smo uživali v neokrnjeni naravi. Naslednji dan nas je čakalo bolj »resno delo«. Z avtobusom smo se odpeljali do Pohorske vzpenjače, kjer smo v Radvanjskem potoku opravili kemijsko in fizikalno analizo vode, pod vodstvom vzgojiteljica Uroša. In kaj smo ugotovili? Voda v Radvanjskem potoku je čista. Popoldan pa smo se odpravili na sprehod do Mariborskega otoka, kjer smo se preizkusili v igri »Pobeg iz gozda«… In vsem nam je uspelo uspešno zaključiti igro.

V četrtek je v mestnem parku potekala likovna delavnica pod vodstvom vzgojitelja Tobiasa. Nastale so lepe kompozicije iz povsem naravnega materiala, ki smo ga nabrali kar v parku. Po kosilu pa je bil že skrajni čas za sprostitev – odpeljali smo se do Pustolovskega parka Betnava. Tako naši dijaki kot gostje so se preizkusili v plezanju in premagovanju ovir.

Dneva pa še kar ni bilo konec.  Čakalo nas je še sklepno dejanje- internacionalna večerja v gostišču Černe in podelitev certifikatov.

Zadnji dan smo preživeli v Botaničnem vrtu UM. Ogledali smo si čudovite cvetoče in zelene rastline. Dijaki in učenci pa so v naravi še izdelali čudovite plakate na temo, kakšen bo njihov domači kraj izgledal čez 30 let, če ne bomo zaustavili globalnega segrevanja.

Kljub napornemu urniku so naši gostje odšli iz Maribora z lepimi spomini. Več pa si oglejte v spodnji galeriji.

Posebej bi se želeli zahvaliti našim dijakom, ki so aktivno sodelovali pri izvedbi Erasmus izmenjave. Teodor, Miha, Tim, Anej, Tine, Paolo, Žan, Tjan, Mila, Galina, Nika, Ariana, Rubie, Renee in Elma, hvala vam.DOSTOPNOST