Državno tekmovanje Ekokviz 2018

Državno tekmovanje Ekokviz 2018

V soboto, 3. 2. 2018 smo se tri dijakinje (Neli, Katarina in Kiara) iz Dijaškega doma Drava v Mariboru, skupaj z našo mentorico Barbaro Štingl, udeležile državnega tekmovanja Ekokviz.
Zjutraj nas je dvourna pot pripeljala v zasneženo Naklo. Celotno tekmovanje je potekalo v tamkajšnjem biotehniškem centru. Biotehniški center Naklo je višja strokovna šola s številnimi dijaki, ki se radi izobražujejo, raziskujejo ter opravljajo strokovno prakso. Nudijo različne programe, kot npr. upravljanje podeželja in krajine, naravovarstvo, hortikultura ter druga usposabljanja.
Prijeten pozdravni nagovor v športni dvorani ter okusno pecivo, ki so ga spekli tamkajšnji dijaki in dijakinje, so nam dali motivacijo, da smo lažje prijele pisalo v roko ter s tem vložile trud in energijo v tekmovalno polo. Letošnja tema Ekokviza je bila “Učinkovita raba in obnovljivi viri energije”, kjer smo dijaki morali razmišljati predvsem o rabi energije pri nas ter po vsem svetu. Po odpisanem testu je pot vodila v jedilnico. Tam so nas postregli z okusnim kosilom. S polnimi želodčki smo se odpravile nazaj proti Mariboru. Pot nazaj je minila hitro, ob opazovanju zasneženih gozdov in ter snežink, ki so veselo padale z neba.
Z udeležbo na državnem tekmovanju sem si ustvarila lepo in predvsem poučno izkušnjo, saj sem se pričela bolje zavedati, kako pomembno je varovati naše okolje.
Zatorej pazimo nanj, saj brez narave ni življenja.

Zapisala Neli SenčarDOSTOPNOST