Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

»Smo to, kar mislimo in jemo.«  (Louise Hay)

Danes, v petek 17. 11. 2017, poteka dan slovenske hrane, v okviru tega poteka projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga obeležujemo že šesto leto. Pobudnik tega projekta je Čebelarska zveza Slovenije. Pomembno je, da se izpostavlja predvsem lokalna hrana. Osnovni namen je, da mlade ozavestimo o pomenu zajtrka v njihovih prehranjevalnih navadah ter o pomembnosti lokalnih proizvajalcev.

Vse več mladih se zaveda, kako pomemben obrok je zajtrk. Učenci se zaradi natrpanih šolskih urnikov in napornega dneva dobro zavedajo, da je pregovor, »prazna vreča ne stoji pokonci«, še kako resničen. Tudi v dijaškem domu Drava si prizadevamo, da dijaki redno in zdravo zajtrkujejo. Podprli smo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk in mladim ponudili med, maslo, ajdove in koruzne žgance, ocvirke, domači sirni namaz, zaseko, domačo klobaso, kruh iz krušne peči, jabolka, mleko in čaj.



DOSTOPNOST